keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Omatoimitreenaus I

Olen kotosalla puuhannut jotain pientä agilitya ajatellen ja varmasti näitä tulee jatkettua lisääkin. Treenailulistalla on ollut seuraavat asiat:
  • Kosketusalusta: Olen vahvistanut alustalla pysymistä. En ole tähän mitään käskyä ottanut, vaan tarjoamisen kautta. Olen ottanut mukaan liikettä, johon Nuri ei ole tokokoirana tottunut. Ohjaajan liikkeeseen siis. Tästä jatketaan.
  • Kiertäminen: Ollaan jatkettu sunnuntaina annetun kotiläksyn eli kiertojen parissa. Olen tehnyt niin puilla kuin törpöillä tätä ja edelleen on haastavaa lähteä toiselle kierrokselle. Huomaan, että ongelma on yllättäen omassa ohjauksessa. Vaikka Nuri on nopea, pitää malttaa ohjata, eikä säätää.

Tänään käytiin omatoimisesti treenaamassa apparin kera hallilla seuraavaa:
  • Takaakierto: Kaksi estettä, joista ensimmäisen esteen takaa koira kutsuttiin ja ohjattiin takaakiertoon toiselle esteelle. Nämä sujuivat ihan kivasti. Harmittaa, etten hoksannut videota ottaa, jotta näkisin itse, mitä teen. Mutta Nuri osasi hyvin tarjota takaakiertoa. Palkkailin paljon lähdössä pysymistä.
  • Kepit: Ohjureilla apparin vahtiessa etupalkkaa koiran varastamisen varalta. Tällä kertaa kepit meni tosi jees. Keskityin siihen, etten käskyttäisi turhaan kepeillä enempää kuin ns. ohjauskäskyn "kepit" ja kehu, kun lähtee pujottelemaan. Tein ohjauksia molemmin puolin. Jatkossa teen tätä vain apparin kanssa, ettei tarvitse etupalkan kanssa tapella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti