sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Agilityn alkeiskurssi: Hallittavuustesti

Nurin matka agilitykoiraksi alkoi virallisesti tänään. Aiemmin ollaan jotain pientä puuhasteltu ja käyty parilla ohjatulla tunnillakin, mutta varsinainen treenailu lähtenee tästä liikenteeseen. Tavoitteita meillä ei ole, mutta suunnaton halu oppia ja edetä omaa tahtia kyllä.

Hallittavuustesti ei Nurille ollut mikään kummoinen juttu. Kyllähän sitä toiset koirat ajoittain kiinnostaa, mutta kun tehdään, niin sitten tehdään.

Aloitettiin ihan leikin katsastamisella, mikä sujuu kuten kuuluukin. Seuraavaksi esitettiin pari temppua (joita me ei siis osata). Tein ihan vaan tokojuttuja.

Seuraavana suunnistettiin rimoista ja pumppereista kootulle "radalle", jossa tarkoituksena oli kävelyttää koira erilaisten rimojen yli. Kehonhallintaa siis. Nurille tällaiset ovat vaikeita, kun sen periaate on mennä joka paikasta kovaa. Pitää ottaa tämä ihan treenijutuksi ja kokeilla kotonakin kyhätä erilaisia systeemejä, joiden läpi kävellä. Namien avulla mentiin tästä. Tavoite, että koira kulkee rennosti ja rauhallisesti.

Tsekattiin myös luoksetulo, jonka jälkeen mentiin kertaalleen puomi läpi. Nuri ei ole puomia aiemmin tehnyt, mutta este ei tuottanut sille harmaita hiuksia. Näppärästi kipitteli namin perässä esteen läpi.

Ehdittiin katsastaa vielä merkin kiertoa. Tokotaustaisena koirana Nurille tuotti päänvaivaa lähinnä uudelle kierrokselle lähteminen. Suunnat, ihme kyllä, sujui ihan hyvin. Tämä kiertelyjuttu jäi kotitehtäväksi, joten koitan sitä saada treenattua mahdollisimman paljon tässä seuraavaa kertaa odotellessa.

Varsinainen treenipäivä tulee olemaan perjantai. Seuraava kerta on luento, jota odotan innolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti